Matkalle Thaimaahan

Thaimaahan

Thaimaahan

Kaakkois-Aasian yksi suosituimmista matkakohteista on Thaimaa. Edullinen hintataso ja pitkät vaaleat rannat houkuttelevat paikalle monenlaisia matkailijoita. Thaimaasta löytyy viihdykkeitä perhelomailijoille mutta myös seikkailunhaluisille reppureissaajille.

Bangkok, Thaimaan pääkaupunki, on yksi matkailijoiden tavallisimmista kohteista. Bangkok on maan suurin kaupunki ja sieltä löytyy useita temppeleitä, alttareita ja nähtävyyksiä sekä myös ostoskeskuksia ja ravintoloita. Bangkok on halpa ja tarjontaa löytyy käytännössä kaikessa, joten Bangkokiin on hyvä pysähtyä nauttimaan edullisista hinnoista.

Phuket on Bangkokia kalliimpi, mutta myös hyvin suosittu matkakohde. Turisteja houkuttelee saaren turkoosi vesi, valkeat hiekkarannat ja maisemat, joissa ei voi oikeastaan kuin rentoutua ja nauttia hetkestä. Phuketissa on mahdollista sukeltaa, vesihiihtää ja kokeilla muitakin vesilajeja. Lisäksi sisämaasta löytyy muuta puuhaa, mikäli rantaelämä ehtii käymään pitkästyttäväksi.

Suomalaiset eivät tarvitse viisumia saapuessaan Thaimaahan. Maassa saa oleilla korkeitaan 30 vuorokautta, mikäli on saapunut maahan lentämällä. Junan tai bussin käyttäjä saa viettää maassa vain 15 vuorokautta. Lisäksi on tarvittavaa ottaa selvää rokotuksista: perusrokotuksien on hyvä olla voimassa Thaimaahan matkatessa.

Thaimaalainen ruoka aloitetaan tavallisesti lautaselle laitettavasta riisistä. Ruoat tunnetaan tulisina, mutta monet ravintolat ovat tehneet ruoista niin kutsutusti turisteille sopivia eli ei liian tulisia. Tyypillisiä ruokia ovat myös nuudelikeitot ja riisinuudelit porsaan tai kalan kera.

Thaimaahan lähtiessä kannattaa tutustua erityisesti sen pieniin saariin. Saarien välillä on helppo kulkea lautoilla ja voit näin ollen päästä näkemään pienempiä kauniita saaria ja rantoja ilman suuria turistijoukkoja.