Matkalle Australiaan

Australiaan

Australiaan

Maailman kuudenneksi suurin maa, Australia, on ollut jo pitkään reppureissaajien keskuudessa suosittu matkakohde. Australia sopii kuitenkin myös perheille ja pakettimatkailijoille, sillä maasta löytyy suurien kaupunkien lisäksi upeita rantoja ja erämaita. Lisäksi maasta löytyy eläimiä ja kasveja, joita ei muualta maailmasta edes löydy.

Suosituimpia turistiviihdykkeitä ovat suuret luonnonpuistot, joissa on mahdollista tavata harvinaisia eläimiä, kuten erilaisia kengurulajeja, koalakarhuja tai vompatteja. Monissa luonnonpuistoissa eläimiä saa myös silittää, ja se jos jokin tuo taatusti paikalle laumoittain turistiperheitä.

Australiassa ilmasto vaihtelee alueen mukaan, onhan maa isokokoinen. Pohjoisosissa ilmasto on kuuma, kun taas etelään mennessä sää lauhenee. Tammikuussa Australiassa on keskikesä ja ilmasto on hyvin lämmin. Rantalomailijoiden on siis hyvä lähteä matkaan Suomen talven aikoihin.

Kaupunkilomailijoiden yksi suosituimmista kohteista on Sydney, jota kutsutaan yhdeksi maailman kauneimmista kaupungeista. Sydney on suurkaupunki, mutta lisäksi sieltä löytyy turkoosi meri ja valkea hiekkaranta. Sydneystä löytyy ostoskeskuksia ja kauppakatuja, jotka ovat myös shoppailijan mieleen. Eikä kaupungista ole hankalaa lähteä kiertämään muita Australian kaupunkeja, sillä kulkuyhteydet ovat toimivat.

Sydneyn jälkeen suosituin matkakohde on Melbourne. Se on toisiksi suurin kaupunki neljällä miljoonalla asukkaallaan. Kaupungin keskusta on tiivis ja sieltä on helppo löytää niin kulinaarista kuin vaikka urheilullistakin antia. Kaupungista löytyy markkinoita, ostoskeskuksia ja nähtävyyksiä, joista suosituin on kenties Federation Square.

Vaikka lennot Australiaan ovat pitkät, eikä Suomesta ilman välilaskua lentoja saa, on Australia ehdottomasti monien tuntien lentokoneessa istumisen arvoinen matkakohde.