Aktiiviloma

Aktiiviloma

Kun toiset haluavat lomallaan vain ottaa rennosti aurinkotuolissa hyvän kirjan kanssa tai keskittyä matkallaan kulinaristiisiin nautintoihin, on toisten käsitys lomailusta taas täysin päinvastainen. Ihmiset, joiden sydäntä lähellä on urheilu ja liikunta, hakevat lomaltaan uusia liikunnallisia elämyksiä, joita on tarjolla useissa eri lomakohteissa. Vaellukset, sukellus ja erilaiset vesiurheilut ovat suosittuja aktiviteetteja. Golffarit hakeutuvat uusille jännittäville viheriöille ja kauniit vuoristoreitit odottavat vaeltajia. Upeat melontamahdollisuudet kristallinkirkkailla vesillä houkuttelevat monia ja polkupyörällä ylämäkeen polkeminen kapeilla vuoristoteillä antaa vain lisää puhtia päivään. Ratsastusretket upeissa maisemissa läpi pikku kylien ja saaren ympäri patikointi tai melontaretki tekevät ihmeitä niin keholle, kuin mielelle.

Sopivia lomakohteita

Slovenia esimerkiksi tarjoaa runsaasti erilaisia aktiviteetteja sporttiseen lomaan, vaellusta, melontaa, golffia, pyöräilyä, kalastusta, varjoliitoa ja kiipeilyä. Kaikkea tätä ja enemmänkin voi harrastaa lomallaa luonnonkauniissa Sloveniassa.

Espanja soveltuu erinomaisesti surffareille, rantoja ja aaltoja löytyy niin kokeineille tyrskynratsastajille, kuin aloitteleville lautailijoillekin. Madeira on kuin luotu patikointiin ja hengästyttävän kaunis luonto ei varmasti jää huomiotta.

Egyptin Hurghada on sukeltajan paratiisi. Värikkäät koralliriutat kutsuvat tutustumaan ja vedenalainen maaginen maailma houkuttelee sukeltajia ympäri maailman. Saarella on monia sukelluskouluja ja opastettuja sukellus- ja snorklausretkiä satumaisen upeassa ympäristössä.

Kroatian Istriassa pyöräillään paljon ja aktiivilomailijalle on runsaasti merkittyjä pyöräilyreittejä upeassa maastossa. Pyöräilyn lisäksi Kroatian luontoon voi tutustua patikoimalla, velluksilla hevosen selästä käsin tai kokeilla vaikka kalliokiipeilyä. Myös jännittävä riippuliito tai kierros golfia kurunaa päivän. Kroatiassa on myös erinomaiset sukellus- ja purjehdusmahdollisuudet, sekä jännittäviä luolatutkimusretkiä.

Thaimaan Phuket on vesipetojen paratiisi, sillä se tarjoaa esimerkiksi sukellusta, snorklausta, melontaa ja syvänmeren kalastusta. Opastettuja vaellusretkiä on runsasti erilaisia ja mukavaa piristystä tuovat myös elefanttisafarit. Golfaajalle Thaimaa on unelma. Kentät ovat upeita ja erinomaisesti hoidettuja.

Suosituimpia aktiivilomailumaita ovat mm. Egypti, Portugali, Australia, Kroatia, Kreikka, Norja, Itävalta ja Thaimaa. Useimpien matkatoimistojen sivustoilta löytyy kattavat esittelyt eri matkakohteista ja akiviteeteista sporttiseen ja virkistävään lomaan.